


Brownies může být výborné, zdravé a hotové za chvilku. Tady je důkaz.
Mandlové brownies je přesně ten ideální dezert, který budete péct pořád dokola. Extra čokoládové, bez mouky a přidaného cukru. Nepotřebujete na něj žádné speciální cukrářské triky a přesto s ním okouzlíte každého, komu dáte ochutnat. Jestli se vám teda vůbec bude chtít s někým se o něj podělit!



Nutriční hodnoty
Kcal
Bílkoviny
Sacharidy
Tuky
Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé mandlové brownies bez ořechů na ozdobu (na fotce). Pokud ho rozkrájíte na 12 kousků, v každém bude 166 kcal, 6 g bílkovin, 13 g sacharidů a 10 g tuků.
Připravte si
Na těsto:
Mandle/mandlová mouka | 170 g |
Rozinky | 150 g |
Malý banán | 90 g |
Kakao | 20 g |
Vejce | 4 ks |
Na ozdobu
Nalámaná čokoláda |
Ořechy |
Jak na to?
1.
Rozinky zalijte horkou vodou a nechte 30 minut změknout.
2.
Jestli máte celé mandle, v mixéru je několika pulzy rozsekejte na malé kousky. Nebo rovnou použijte mandlovou mouku.
3.
Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh.
4.
Z namočených rozinek slijte přebytečnou vodu a přisypte je k mandlím v mixéru. Přidejte žloutky, banán, kakao a krátce mixujte tak, aby se těsto propojilo. Rozinky nemusí být rozmixované úplně dohladka.
5.
Těsto z mixéru přelijte k vyšlehaným bílkům a opatrně promíchejte.
6.
Formu na pečení vyložte pečícím papírem, nalijte do ní těsto a mandlové brownies ozdobte ořechy nebo nalámanou čokoládou (a nejlíp obojím). Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut.