Mandlové brownies

Brownies může být výborné, zdravé a hotové za chvilku. Tady je důkaz. 

Mandlové brownies je přesně ten ideální dezert, který budete péct pořád dokola. Extra čokoládové, bez mouky a přidaného cukru. Nepotřebujete na něj žádné speciální cukrářské triky a přesto s ním okouzlíte každého, komu dáte ochutnat. Jestli se vám teda vůbec bude chtít s někým se o něj podělit!

Nutriční hodnoty

Kcal

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé mandlové brownies bez ořechů na ozdobu (na fotce). Pokud ho rozkrájíte na  12 kousků, v každém bude 166 kcal, 6 g bílkovin,  13 g sacharidů a 10 g tuků.

Připravte si

Na těsto:

Mandle/mandlová mouka170 g
Rozinky150 g
Malý banán90 g
Kakao20 g
Vejce4 ks

 

Na ozdobu

Nalámaná čokoláda
Ořechy

Jak na to?

1.

Rozinky zalijte horkou vodou a nechte 30 minut změknout.

2.

Jestli máte celé mandle, v mixéru je několika pulzy rozsekejte na malé kousky. Nebo rovnou použijte mandlovou mouku.

3.

Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh.

4.

Z namočených rozinek slijte přebytečnou vodu a přisypte je k mandlím v mixéru. Přidejte žloutky, banán, kakao a krátce mixujte tak, aby se těsto propojilo. Rozinky nemusí být rozmixované úplně dohladka.

5.

Těsto z mixéru přelijte k vyšlehaným bílkům a opatrně promíchejte. 

6.

Formu na pečení vyložte pečícím papírem, nalijte do ní těsto a mandlové brownies ozdobte ořechy nebo nalámanou čokoládou (a nejlíp obojím). Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut.

Diskuze