Nepečené ostružinové řezy

Ostružinové řezy s kokosem na rozloučení s létem.

Ostružinové řezy jsou výborný sezónní dezert, kvůli kterému ani nemusíte zapínat troubu. Ostružiny je nejlepší jíst čerstvé hned po utržení. Když z nich ale připravíte nepečené řezy, dostanete jejich chuť ještě o úroveň výš.  Nakyslá chuť ostružin a sladký kokos krásně ladí dohromady. Je to taková letní láska, na kterou jen tak nezapomenete. Určitě můžete řezy připravit i do klasické kulaté formy a mít z nich úžasný nepečený ostružinový dort. A kdy si tuhle dobrotu připravit? Určitě koncem léta, kdy jsou ostružiny prohřáté od sluníčka. Ale taky kdykoli během roku, protože můžete bez obav použít i mražené ovoce. Samotná příprava zabere jen pár minut a řezy můžete nechat v lednici klidně 2 dny rozležet. Takže se skvěle hodí pro příležitosti, kdy potřebujete mít dezert připravený dopředu.

Nutriční hodnoty

Kcal

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé ostružinové řezy bez zdobení. Pokud je rozkrájíte na 16 kousků, v každém bude  178 kcal3 g bílkovin, 10 g sacharidů a 13 g tuků.

Připravte si

Na korpus:

Na ostružinový krém:

Ostružiny400 g
Kokos70 g
Kokosový cukr20 g
Kokosový olej60 g
Voda150 ml

 

Jak na to?

1.

Na korpus ostružinových řezů nahrubo rozmixujte ovesné vločkymandle. Přesypte do mísy, přidejte kari kořeníčekankový sirup (případně jiný druh sirupu, nebo med). Promíchejte, abyste získali lepivou, ale stále sypkou směs.  Směs rovnoměrně rozprostřete na dno formy a rukou stlačte.

2.

Do mixéru nasypte kokos, cukr, přilijte vodu a rozpuštěný kokosový olej. Množství cukru upravte podle sladkosti použitých ostružin. Z celkového množství 400 g ostružin přisypte do mixéru jen 150 g a rozmixujte dohladka. Pak 2/3 krému nalijte do formy na korpus, rovnoměrně rozetřete a uložte na 15 minut do mrazáku. Ke krému v mixéru přidejte zbylých 250 g ostružin a znovu rozmixujte dohladka. Tím získáte 2 odstíny a konzistence krému.

3.

Formu s korpusem a první vrstvou krému vyndejte z mrazáku. Na první vrstvu rovnoměrně rozetřete druhou tmavší vrstvu krému a znovu uložte do mrazáku alespoň na 2 hodiny.

4.

Po 2 hodinách mražení řezy vyndejte z mrazáku, nechte trochu povolit při pokojové teplotě a můžete krájet. Lepší ale budou, když je přesunete do lednice a necháte rozležet 1-2 dny.

Diskuze