Řepové brownies

Máte chuť na čokoládový dezer? 

Tak zkuste brownies z červené řepy. Bude chutnat všem milovníkům klasického brownies, kteří by rádi vyzkoušeli jeho zdravější verzi. Připravte se na spoustu kakaa a sladkost datlí, chuť červené řepy nepoznáte. Řepové brownies můžete využít i jako zdravou svačinu.

Nutriční hodnoty

Kcal

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé řepové brownies. Pokud ho rozkrájíte na 16 kousků, v každém bude 185 kcal, 6 g bílkovin,  23 g sacharidů a 7 g tuků.

Připravte si

Na těsto:

Červená řepa500 g
Sušené datle300 g
Rýžové mléko100 ml
Kakao100 g
Vejce2 ks
Mandlový protein40 g
Kokosová mouka40 g

 

Jak na to?

1.

Červenou řepu oloupejte, nakrájejte a uvařte v malém množství vody do poloměkka. Vodu slijte a řepu nechte vychladnout.

2.

Do výkonného mixéru dejte nejprve datle, rýžové mléko a uvařenou řepu. Mixujte, dokud nezískáte hustý krém.

3.

Do mixéru přidejte kakao, vejce, proteinkokosovou mouku. Ještě chvíli mixujte, aby se všechny ingredience propojily.

4.

Formu na pečení o rozměrech přibližně 25 x 25 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto z mixéru. Pečte na 180 °C přibližně 40 minut. Po upečení bude brownie na povrchu matné a uvnitř stále trochu lepivé.

5.

Až řepové brownies trochu vychladne, můžete ho ozdobit rozehřátou čokoládoukokosovým olejem a posypat lyofilizovanými malinami.

Diskuze