Semínkové krekry

Semínkové krekry využijete na svačinu i jako pohoštění pro návštěvu. 

Semínkové krekry si můžete připravit předem, uložit do krabičky a postupně využívat jako slanou svačinu v kombinaci třeba se zeleninou. Určitě s nimi uděláte radost každé návštěvě a poslouží vám taky jako zpestření pohoštění u grilování a různých oslav 🍘. Semínkové krekry jsou příjemně slané a zároveň nasládlé díky medu. Krásně křupou a skvěle vás zasytí.

Nutriční hodnoty

Kcal

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé množství těsta na krekry. Pokud těsto rozdělíte na 20 krekrů, v každém bude 49 kcal2 g bílkovin, 2 g sacharidů a 4 g tuků.

Připravte si

Na semínkové krekry:

Lněná semínka50 g (5 lžic)
Sezamová semínka50 g (5 lžic)
Slunečnicová semínka50 g (5 lžic)
Tamari (sójová omáčka)60 ml (4 lžíce)
Voda150 ml
Ovesné vločky10 g (2 lžíce)
Med10 g (1 lžíce)

Jak na to?

1.

Lněná semínka zalejte teplou vodou, promíchejte a nechte 20 minut odpočinout. Kolem semínek se vytvoří gel.

2.

Ke lněným semínkům přidejte všechny ostatní ingredience, těsto promíchejte a nechte ještě 10 minut odpočinout.

3.

Krekry tvarujte pomocí dvou polévkových lžic přímo na plechu, který jste vyložili pečícím papírem. Množství těsta vystačí na 20 krekrů o tloušťce 0,5 cm.

4.

Troubu předehřejte na 200 °C a krekry pečte dozlatova přibližně 15 minut.

Diskuze