


Semínkové krekry využijete na svačinu i jako pohoštění pro návštěvu.
Semínkové krekry si můžete připravit předem, uložit do krabičky a postupně využívat jako slanou svačinu v kombinaci třeba se zeleninou. Určitě s nimi uděláte radost každé návštěvě a poslouží vám taky jako zpestření pohoštění u grilování a různých oslav 🍘. Semínkové krekry jsou příjemně slané a zároveň nasládlé díky medu. Krásně křupou a skvěle vás zasytí.



Nutriční hodnoty
Kcal
Bílkoviny
Sacharidy
Tuky
Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé množství těsta na krekry. Pokud těsto rozdělíte na 20 krekrů, v každém bude 49 kcal, 2 g bílkovin, 2 g sacharidů a 4 g tuků.
Připravte si
Na semínkové krekry:
Lněná semínka | 50 g (5 lžic) |
Sezamová semínka | 50 g (5 lžic) |
Slunečnicová semínka | 50 g (5 lžic) |
Tamari (sójová omáčka) | 60 ml (4 lžíce) |
Voda | 150 ml |
Ovesné vločky | 10 g (2 lžíce) |
Med | 10 g (1 lžíce) |
Jak na to?
1.
Lněná semínka zalejte teplou vodou, promíchejte a nechte 20 minut odpočinout. Kolem semínek se vytvoří gel.
2.
Ke lněným semínkům přidejte všechny ostatní ingredience, těsto promíchejte a nechte ještě 10 minut odpočinout.
3.
Krekry tvarujte pomocí dvou polévkových lžic přímo na plechu, který jste vyložili pečícím papírem. Množství těsta vystačí na 20 krekrů o tloušťce 0,5 cm.
4.
Troubu předehřejte na 200 °C a krekry pečte dozlatova přibližně 15 minut.