Arašídová omáčka dodá každému receptu asijský nádech. Můžete s ní doplnit zeleninové jídlo, které díky ní bude sytější. Příprava zabere jen pár minut a omáčka je proto ideální pro chvíle, kdy potřebujete v kuchyni rychle vykouzlit něco výjimečného. Díky zázvoru je omáčka lehce pikantní a lahůdkové droždí jí kromě zajímavé chuti dodává další bílkoviny a vitamíny skupiny B. Arašídová omáčka krásně ladí s různými druhy nudlí, rýží, čočkou a výborná je taky k zeleninovým závitkům, čerstvé nebo pečené zelenině. Když ji připravíte z menšího množství vody, poslouží vám jako zajímavý dip.
Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé množství arašídové omáčky. Pokud ji rozdělíte na 3 porce, v každé bude 365 kcal, 18 g bílkovin, 12 g sacharidů a 29 g tuků.
Do výkonného mixéru dejte kolečko zázvoru, které jste nakrájeli na menší kousky, sojovou omáčku, citronovou šťávu, lahůdkové droždí a přidejte přibližně 50 ml vody. Rozmixujte dohladka.
Do mixéru přidejte arašídové máslo a zbytek vody (přibližně 200 ml). Mixujte, dokud se všechny složky omáčky nepropojí.
Arašídová omáčka je hotová. Můžete ji podávat teplou, nebo ji před servírováním vychlaďte v lednici.