Skvělá omáčka z arašídového másla se zázvorem.

01/2024

Arašídová omáčka dodá každému receptu asijský nádech. Můžete s ní doplnit zeleninové jídlo, které díky ní bude sytější. Příprava zabere jen pár minut a omáčka je proto ideální pro chvíle, kdy potřebujete v kuchyni rychle vykouzlit něco výjimečného. Díky zázvoru je omáčka lehce pikantní a lahůdkové droždí jí kromě zajímavé chuti dodává další bílkoviny a vitamíny skupiny B. Arašídová omáčka krásně ladí s různými druhy nudlí, rýží, čočkou a výborná je taky k zeleninovým závitkům, čerstvé nebo pečené zelenině. Když ji připravíte z menšího množství vody, poslouží vám jako zajímavý dip.

Arašídová omáčka z arašídového másla se zázvorem a lahůdkovým droždím, servírovaná se zeleninou.

Nutriční hodnoty

1095
Kcal
54 g
Bílkoviny
36 g
Sacharidy
88 g
Tuky

Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé množství arašídové omáčky. Pokud ji rozdělíte na 3 porce, v každé bude 365 kcal, 18 g bílkovin, 12 g sacharidů a 29 g tuků.

Ingredience

Na arašídovou omáčku

Arašídové máslo

Voda

Lahůdkové droždí

Citronová šťáva

Sójová omáčka

Zázvor (kolečko)

170 g

250 ml

4 lžíce

1 lžíce

‍2 lžíce

1/2 cm

Nápady k servírování

Pečená/čerstvá zelenina

Jarní závitky

Rýže

Soba nudle

Červená čočka

Jak na to?

1.

Do výkonného mixéru dejte kolečko zázvoru, které jste nakrájeli na menší kousky, sojovou omáčku, citronovou šťávu, lahůdkové droždí a přidejte přibližně 50 ml vody. Rozmixujte dohladka.

2.

Do mixéru přidejte arašídové máslo a zbytek vody (přibližně 200 ml). Mixujte, dokud se všechny složky omáčky nepropojí.

3.

Arašídová omáčka je hotová. Můžete ji podávat teplou, nebo ji před servírováním vychlaďte v lednici.

Galerie

No items found.