Arašídová omáčka

Skvělá omáčka z arašídového másla se zázvorem. 

Arašídová omáčka dodá každému receptu asijský nádech. Můžete s ní doplnit zeleninové jídlo, které díky ní bude sytější. Příprava zabere jen pár minut a omáčka je proto ideální pro chvíle, kdy potřebujete v kuchyni rychle vykouzlit něco výjimečného. Díky zázvoru je omáčka lehce pikantní a lahůdkové droždí jí kromě zajímavé chuti dodává další bílkoviny a vitamíny skupiny B. Arašídová omáčka krásně ladí s různými druhy nudlí, rýží, čočkou a výborná je taky k zeleninovým závitkům, čerstvé nebo pečené zelenině. Když ji připravíte z menšího množství vody, poslouží vám jako zajímavý dip.

Nutriční hodnoty

Kcal

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé množství arašídové omáčky. Pokud ji rozdělíte na 3 porce, v každé bude  365 kcal18 g bílkovin, 12 g sacharidů a 29 g tuků.

Připravte si

Na arašídovou omáčku:

Arašídové máslo170 g
Voda250 ml
Lahůdkové droždí4 lžíce
Citronová šťáva1 lžíce
Sójová omáčka2 lžíce
Zázvor (kolečko)1/2 cm

 

Nápady k servírování:

Pečená/čerstvá zelenina
Jarní závitky
Rýže
Soba nudle
Červená čočka

 

Jak na to?

1.

Do výkonného mixéru dejte kolečko zázvoru, které jste nakrájeli na menší kousky, sojovou omáčku, citronovou šťávu, lahůdkové droždí a přidejte přibližně 50 ml vody. Rozmixujte dohladka.

2.

Do mixéru přidejte arašídové máslo a zbytek vody (přibližně 200 ml). Mixujte, dokud se všechny složky omáčky nepropojí.

3.

Arašídová omáčka je hotová. Můžete ji podávat teplou, nebo ji před servírováním vychlaďte v lednici.

Diskuze