Tiramisu

Tiramisu s domácím piškotem a tvarohem. 

Tiramisu se tradičně připravuje z mascarpone smíchaným se žloutky, cukrářských piškotů a mandlového likéru. Jestli ale netrváte na italských postupech a chcete si tiramisu připravit ve zdravější bezlepkové verzi plné bílkovin, jste tady správně.

Upéct si na tiramisu vlastní piškot z kokosové mouky není nic složitého a právě díky němu a banánu v krému je celkový výsledek tak trochu exotický. Klidně mu můžete říkat ‚‚Exotické tiramisu‘‘ 🥥🌴🍌. Jestli vám k tiramisu exotika úplně nesedí, oslaďte si krém podle svého klidně obyčejným cukrem.

Nutriční hodnoty

Kcal

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé tiramisu. Pokud ho rozkrájíte na 12 kusů, v každém bude  127 kcal11 g bílkovin, 8 g sacharidů a 5 g tuků.

Připravte si

Na piškot:

Kokosová mouka50 g
Čekankový sirup50 g
Vejce5 ks
Silné espresso

 

Na krém:

2 tvarohy v papíru500 g
Banány2 ks
Kakao2 lžíce

 

Jak na to?

1.

Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh.

2.

V míse promíchejte kokosovou mouku, čekankový sirup a žloutky. Nakoce opatrně přidejte sníh z bílků.

3.

Těsto rozetřete na pečící papír do obdélníku o tloušťce 1 cm a pečte na 170° přibližně 20 minut (až se těsto zpevní a zezlátne, je hotovo). Plech s piškotem vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

3.

Vychladlý piškot rozřízněte na poloviny a propíchejte vidličkou. První polovinu položte na dno formy, pokapejte espressem a rozetřete na ni polovinu krému. Pokračujte s druhou polovinou piškotu, zbytkem espressa a druhou polovinou krému. Hotové tiramisu posypejte kakaem a uložte do druhého dne do lednice.

Diskuze