


Tiramisu s domácím piškotem a tvarohem.
Tiramisu se tradičně připravuje z mascarpone smíchaným se žloutky, cukrářských piškotů a mandlového likéru. Jestli ale netrváte na italských postupech a chcete si tiramisu připravit ve zdravější bezlepkové verzi plné bílkovin, jste tady správně.
Upéct si na tiramisu vlastní piškot z kokosové mouky není nic složitého a právě díky němu a banánu v krému je celkový výsledek tak trochu exotický. Klidně mu můžete říkat ‚‚Exotické tiramisu‘‘ 🥥🌴🍌. Jestli vám k tiramisu exotika úplně nesedí, oslaďte si krém podle svého klidně obyčejným cukrem.



Nutriční hodnoty
Kcal
Bílkoviny
Sacharidy
Tuky
Uvedené množství živin je přibližné a platí pro celé tiramisu. Pokud ho rozkrájíte na 12 kusů, v každém bude 127 kcal, 11 g bílkovin, 8 g sacharidů a 5 g tuků.
Připravte si
Na piškot:
Kokosová mouka | 50 g |
Čekankový sirup | 50 g |
Vejce | 5 ks |
Silné espresso |
Na krém:
2 tvarohy v papíru | 500 g |
Banány | 2 ks |
Kakao | 2 lžíce |
Jak na to?
1.
Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh.
2.
V míse promíchejte kokosovou mouku, čekankový sirup a žloutky. Nakoce opatrně přidejte sníh z bílků.
3.
Těsto rozetřete na pečící papír do obdélníku o tloušťce 1 cm a pečte na 170° přibližně 20 minut (až se těsto zpevní a zezlátne, je hotovo). Plech s piškotem vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
3.
Vychladlý piškot rozřízněte na poloviny a propíchejte vidličkou. První polovinu položte na dno formy, pokapejte espressem a rozetřete na ni polovinu krému. Pokračujte s druhou polovinou piškotu, zbytkem espressa a druhou polovinou krému. Hotové tiramisu posypejte kakaem a uložte do druhého dne do lednice.