Co je nového na blogu?
Skupinové lekce cvičení v Benátkách nad Jizerou

Skupinové lekce cvičení v Benátkách nad Jizerou

01/2024

Zajímá tě, co na skupinových lekcích děláme? Jsi z okolí Benátek nad Jizerou a přemýšlíš, jestli si taky přijít zacvičit? Každé úterý a čtvrtek připravuji intervalový trénink a těším se na všechny, kdo na cvičení dorazí. Období, kdy cvičíme venku, se pomalu chýlí ke konci. Přes zimu jsou lekce v benátecké sokolovně a než se tam přesuneme, uložím si vzpomínku na venkovní tréninky sem.

Ze života
Dort k prvním narozeninám

Dort k prvním narozeninám

01/2024

Upéct dort k prvním narozeninám je výzva. Mám pro tebe ověřený recept na zdravý, chutný a krásný dort, který je jednoduchý na přípravu a můžeš ho nachystat den předem. A k tomu spoustu tipů, aby se dort povedl podle tvých představ a jak po upravit do dospělácké verze.

Sladké
Pečení
Rady a tipy
Plněné datle v čokoládě

Plněné datle v čokoládě

01/2024

Plněné datle chutnají přímo svátečně a zaslouží si nějakou speciální příležitost. Já je moc ráda připravuju na Vánoce a když se mě někdo zeptá na moje nejoblíbenější cukroví, hned mám jasno. Křupavá mandle uvnitř sladké datle v kombinaci s hořkou čokoládou je tak skvělá, že by bylo škoda vychutnávat si ji jen o Vánocích. V létě můžete plněné datle uložit do mrazáku, postupně je podle potřeby vytahovat a využít jako osvěžující dezert. Kdyby plněné datle nebyly tak výborné, uskladněné v mrazáku by vám vydržely i několik měsíců. Radši s tím nepočítejte, budou totiž mizet podezřele rychle.Můžete využít klasické sušené datle, mnohem lepší výsledek ale dostanete s datlemi odrůdy Medjool. Jsou větší, šťavnatější a v obchodech je seženete většinou v míň vysušené podobě, než klasické datle.

Sladké
Brokolicová omáčka

Brokolicová omáčka

01/2024

Brokolicová omáčka je jídlo pro chvíle, kdy chcete mít uvařeno za 20 minut, neušpinit moc nádobí a zároveň se chcete skvěle a zdravě najíst. Výborná je se soba nudlemi, které jsou taky hotové za chvilku. A protože je fajn mít v jídle i čerstvou zeleninu, můžete je namíchat s nudlemi z cukety, jako to ráda dělám já. Brokolicovou omáčku s přílohou je dobré doplnit ještě o bílkoviny. Vegani si k ní můžou přidat tofu a ostatní třeba balkánský sýr. A navrchu krásně křupe černý sezam. Takhle poskládané jídlo skvěle chutná a dodá tělu všechny potřebné živiny. Tak a teď už pojďme na recept.

Slané
Vaření
Arašídová omáčka

Arašídová omáčka

01/2024

Arašídová omáčka dodá každému receptu asijský nádech. Můžete s ní doplnit zeleninové jídlo, které díky ní bude sytější. Příprava zabere jen pár minut a omáčka je proto ideální pro chvíle, kdy potřebujete v kuchyni rychle vykouzlit něco výjimečného. Díky zázvoru je omáčka lehce pikantní a lahůdkové droždí jí kromě zajímavé chuti dodává další bílkoviny a vitamíny skupiny B. Arašídová omáčka krásně ladí s různými druhy nudlí, rýží, čočkou a výborná je taky k zeleninovým závitkům, čerstvé nebo pečené zelenině. Když ji připravíte z menšího množství vody, poslouží vám jako zajímavý dip.

Slané
Chia pudink

Chia pudink

01/2024

Chia pudink zažil v minulých letech obrovský boom a dnes se s ním setkáte v mnoha alternativních a hipster kavárnách. Není se čemu divit, chia pudink totiž chutná skvěle, dodá spoustu energie a spolehlivě na několik hodin zasytí. A ozdobený čerstvým ovocem vypadá prostě úžasně.Stylovou snídani v podobě chia pudinku si nemusíte dopřávat jen v kavárnách. Není totiž nic jednoduššího, než si tuhle dobrotu přichystat doma. Samotná příprava vám zabere tak 2 minuty, jedno zamíchání po půl hodině a pak už jen 8 hodin čekání. Ideální kombinace minimálního úsilí a maximálního efektu. Aby se vám chia pudink doma povedl, potřebujete dodržet 3 zásady:

Sladké